2017. június 25., vasárnap

Nyuszi kalandjai az emberiséggel

Ideje most már Magyarországról is hoznom egy alkotót. Valahogy nálunk ez a webcomic-dolog nem tudta kialakítani a maga kultúráját, persze sokan követik külföldi alkotók munkásságát, de ritka madár az, aki magától is alkot, pláne magyarul. Még mindig divat nálunk az angol, annak ellenére is, hogy nyüszítünk a magyar fordításokért. Üdítő kivétel gyanánt mutatoom most be a Nyuszi kalandjai az emberiséggel című képregényt.



A Merolett Design és tulajdonosa Czank Nikolett neve talán kevésbé cseng ismerősen a net szörföseinek. De ha már azt mondom, hogy Radics Péter, mindenki felkapja a fejét facebookidiótákfacebookidióótááák. Nos, az aktuális profilképért, CD-borítóért, egyéb grafikáért ő felelős Radics oldalán. Pedig Niki is igazán rászolgálna a köztudomásra: a képregénye mellett ő készítette a Candy Blast Remastered Boom!!-játék grafikáját, és a Mind Fitness Games két játékának (Sponsio és Vikingdoms) grafikáiért is ő a felelős. Ajánlom, hogy nézzétek meg portfólió- és DeviantArt oldalát, garantálom, hogy nem okoz majd csalódást.

Húsvéti nyuszi...
A Nyuszi kalandjai az emberiséggel nagyon aranyos kis képregényfolyam. Egy antropomorf nyúl és farkas gondolatai tárulnak elénk, rámutatva az emberiség furcsaságaira és néha önmagukra is reflektálva - hisz természetes ellenségek volnának ugyebár. A Nyúl egy kicsit naiv, de társadalomkritikus, idealista karakter, a Farkas picit beletörődőbb, reálisabb, de azért hangyányit agresszív is. A stripek nem kímélik azért a magyar tahóságot valóságot sem, de főbb témája mégsem ez: mint kívülálló, mondhatni idegen "faj", élik mindennapjaikat: dolgoznak, kapcsolatokat alakítanak ki, tömegközlekednek, húsvétolnak, állatként próbálnak emberibbek maradni egy embertelen világban. Egyedi grafikai világ és színhasználat teszi még kedvelhetőbbé a kis stripeket.

Egyetlen hátrányt tudnék mondani: 2016 vége óta nem készült új képregény, azóta remélhetőleg csak szünetel és nincs végleg vége.


Kinek ajánlom?
Igazi kis kuriózum ez a képregény a webcomicok világában, így ínyenceknek és kezdőknek is jó szívvel javaslom. Fogyasztásra én kerülném a nyúlpörköltet, de egy kis gumicukor mindenképp jól jöhet.
Linkgyűjtemény:
Facebook
Merolett Design
DeviantArt
YouTube

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése